Voor jullie toekomst met elkaar

Jij en jouw paard in training

1 op 1 train ik jouw paard en jou en krijgen jullie de beste begeleiding die nodig is. Dit traject geeft jouw jonge paard en jijzelf een eerlijke kans om opgeleid te worden waarbij lichaam en geest gehoord en ondersteund wordt. 

Een eerlijke communicatie, zachte verbinding en krachtige band. Een programma niet alleen voor je paard maar juist ook voor jou, om jullie naar elkaar toe te laten groeien. Jij wordt meegenomen in de reis naar verbinding met de begeleiding die voor jou past. 

Elk paard is anders en elk mens is anders, het is mijn taak om de beste manier te vinden binnen de opbouw die al staat. Zo groeien jullie optimaal en leer jij wat je nodig hebt om samen vanuit deze ijzersterke basis met elkaar verder te gaan. 

Voor jullie toekomst met elkaar

Jij en jouw paard in training

1 op 1 train ik jouw paard en jou en krijgen jullie de beste begeleiding die nodig is. Dit traject geeft jouw jonge paard en jijzelf een eerlijke kans om opgeleid te worden waarbij lichaam en geest gehoord en ondersteund wordt. 

Een eerlijke communicatie, zachte verbinding en krachtige band. Een programma niet alleen voor je paard maar juist ook voor jou, om jullie naar elkaar toe te laten groeien. Jij wordt meegenomen in de reis naar verbinding met de begeleiding die voor jou past. 

Elk paard is anders en elk mens is anders, het is mijn taak om de beste manier te vinden binnen de opbouw die al staat. Zo groeien jullie optimaal en leer jij wat je nodig hebt om samen vanuit deze ijzersterke basis met elkaar verder te gaan. 

Herken je dit?

Dan zijn jij en jouw paard welkom bij mij!

Het opleiden van jonge paarden hoort niet over snelheid, ongemak en angst te gaan. Het is een proces waarbij jullie naar elkaar toe groeien en een van de mooiste processen die je samen met je paard kunt doorlopen.

Ook jij en jouw paard kunnen dit:

Daar help ik jullie graag bij!

Wat krijg jij?

Een veilige plek voor jouw paard:

Zo kan jouw paard goed ontspannen om plezier in de training te houden!

Reviews van mijn klanten

Ontwerp zonder titel
'Mijn Tess heb ik naar Manon gebracht om haar te trainen. Ook ik ging door een proces heen. Manon had heel knap in korte tijd mijn deurtjes open. Ze had mijn proces haarfijn in de gaten. En stevig in haar schoenen wist ze mij in beweging te zetten. Voor wie mij kent begrijpt dat je dan van goede huizen moet komen. En dat komt ze. Direct en duidelijk. Daar hou ik van. Ik ben erg blij dat ik bij haar terecht ben gekomen. Tess is zo zacht en open geworden. Het werken met haar gaat vol in hartverbinding. Manon heeft onze beide harten weten te openen. Vanuit verbinding in het verdriet naar verbinding in vertrouwen en liefde. Een prachtig proces. Vol vertrouwen gaat Tess mee naar huis, waar we de training voortzetten. Ik ben Manon erg dankbaar voor de reis die we zijn aangegaan en ik hoop nog een mooie tijd door te reizen met haar om Tess tot een relaxed paardje onder het zadel te trainen.'
Tess en Marianne
6C69B56F-2F23-4191-9FB4-505DCDCEAC36
“'Weet je waar ik zo dankbaar voor ben? Dat ik voor jou gekozen heb. Ik zou mijn volgende paard 100% weer naar jou brengen om zadelmak te maken. Ik zie anderen met allerlei problemen rijden, sommigen moeten paarden van 4 jaar weer verkopen omdat ze niet te rijden zijn. En ik, als een onervaren ruiter, rij iedere dag met Lootje weg. GOUD WAARD.”
Sharon en Lola
862D96D1-88D9-4D48-B634-34D56DFDEDC2_4_5005_c
“Als iemand het mij zou vragen of ik mijn paard nog een keer naar jou toe zou brengen, hoef ik er niet eens over na te denken. Ik zou direct de auto in stappen en mijn paard naar jou toe brengen. De ervaringen die we bij jou hebben opgedaan zijn ons zoveel waard geweest. Zo ontspannen en fijn als George is geworden bij jou was hij daarvoor nooit. Dit programma haalt het beste in je naar boven om beter naar je paard te luisteren. Ik wil je daar ook erg voor bedanken! Het is een teamsport en ik had mijn teammaatje niet kunnen begrijpen zonder jou.”
Nicole en George
IMG_7775
“Ik kan niet in woorden bedrukken hoe blij ik ben dat Levi en ik bij jou terecht ijn gekomen en zoveel hebben mogen leren! Ik wist dat levi zowel fysiek als mentaal niet goed in zijn vel zat, maar ik kwam er niet uit hoe ik hem moest gaan helpen. Wou zouden kijken hoe ver we zouden komen, maar met al jouw harde werk en zorg voor ons zijn we echt heel ver gekomen! Ik heb geen moment hoeven twijfelen of hij wel in goede handen was en zou het zo weer doen. Van ongecontroleerd, gestresst en onbegrepen paard heb jij Levi zijn lieve, zachte kant weer naar boven weten te halen. Tegelijkertijd heb je mij geholpen dichterbij mezelf te blijven en de trainer te worden die Levi nodig heeft. Dankjewel!”
Nienke en Levi
IMG_7777
“Lu, mijn lieve maar pittige merrie heb ik naar Manon gebracht om zadelmak te maken. Zij is met haar aan de slag gegaan en nadat de basis was vastgelegd heeft ze mij het advies gegeven om haar het winterseizoen lekker te laten uit te groeien. Ik ben er van overtuigd dat door de goede basis en het goede advies erna we nu zonder problemen zijn opgepakt waar we gebleven waren. Ze heeft ons een basis gegeven om echt op verder te werken, zo kan ik bijvoorbeeld nu met neckrope rijden! Wauw!”
Sylvia en Lu
IMG_1799
“Afgelopen maanden heeft onze Harry bij Manon in training gestaan om zadelmak gemaakt te worden. We zijn echt ontzettend blij met deze keuze. Harry is fysiek en vooral ook mentaal gegroeid en toch is hij nog steeds zichzelf gebleven. Hij heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en ook heeft hij meer vertrouwen in ons gekregen. Manon kan zijn subtiele signalen heel goed lezen en kan precies beschrijven wat Harry doet en waarom hij dit doen. Zo kunnen wij Harry inmiddels ook een stuk beter lezen en begrijpen. Geen afgesloten of ontploffend paard meer, maar een open en nieuwsgierig paard dat graag samen de wereld ontdekt. Manon geeft enorm fijne lessen, zowel theorie als praktijk. Soms wat confronterend, maar wel op een fijne en eerlijke manier. Op haar locatie zijn we onder begeleiding zelf met Harry aan de slag gegaan en nu hij weer thuis is kunnen we gewoon verder gaan hiermee. Het is niet alleen Harry die getraind is, wij zijn ook flink getraind Deze fijne en paardvriendelijke start onder het zadel zou ieder paard moeten krijgen!!”
Kayleigh en Harry
0K9B5025WEB
“Ik wilde mijn paard laten inrijden en merkte meteen dat dit niet op de standaard manier kon gebeuren. Hij was super sensitief en had soms ook wel vreemd gedrag. Vol vertrouwen heb ik hem bij Manon in training gezet. Wat ze met hem deed was magisch te noemen. Ze kreeg hem volledig ontspannen en bouwde zichtbaar een band met hem op waardoor hij zich ontwikkelde en steeds rustiger werd. Ze kreeg hem zo ver dat hij samen met haar al dravend ontspannen door de bak kon, maar hij bleef wel af en toe afwijkend gedrag vertonen. Nadat Manon zelf aangaf dat het beter was eerst nog wat verder onderzoek te doen voor we verder gingen, ben ik dat gaan doen. Helaas kwam er uit dat Keit ernstige zenuwschade had in zijn lage hals. Ondanks dat ik nog erg van hem heb genoten toen hij mee naar huis was, heb ik na een tijdje de keuze gemaakt om Keitaro in te slapen toen hij het zelf genoeg vond. Met de gevonden afwijkingen vond ik het nog knapper wat ze met hem heeft bereikt. Ik zou zo mijn volgende paard aan haar toevertrouwen, en ik ben best kritisch! Dankjewel voor je kennis en kunde Manon.”
Esther en Keitaro

Ik ga je hierbij helpen

Mijn werkwijze is vrijwel uniek in het opleiden van jonge paarden. Ik limiteer me niet alleen op de trainingen maar je krijgt goede kennis en begeleiding rondom de trainingen.

Het is veel meer dan alleen zadelmak maken en gaat zoveel verder dan alleen dat.

Met meer dan 18 cursussen en opleidingen in mijn rugzakje, alle ervaringen en de dingen die ik heb gezien, wist ik dat het beleren van paarden echt anders moest gaan. 

Ik zorg dat jij en je paard alles vanuit verbinding en vertrouwen kunnen doen. 

En mijn doel is dat jij en je paard zo’n goede band met elkaar hebben na dit traject dat jullie alles in de toekomst met elkaar aan kunnen. 

Geen overbelasting meer, mentaal of fysiek. En een vertrouwensband waar jullie de rest van jullie leven op de grond en in het zadel baat bij hebben. 

Daarom zijn jullie bij mij in goede handen!

Elke fase voor jou en je paard stap voor stap begeleid:

Elkaar begrijpen

Een start van verbondenheid begint bij begrip voor elkaar. Jij leert signalen herkennen, je paard lezen en begrijpen hoe jouw jonge paard kunt trainen met positiviteit.

Trainen vanuit spel en connectie

In dit onderdeel gaan we jouw jonge paard stap voor stap kennis laten maken met onze wereld, dit doen we door spel, connectie en ruimte.

Het lichaam in balans

Voor we jouw paard gaan belasten met ruitergewicht is een goede balans echt onwijs belangrijk. Voor jouw paard betekent dat zijn lichaam balanceren en weten hoe hij dat moet doen.

Beleren vanuit liefde

Het beheerproces kan vanuit deze basis een onwijs rustig en mooi proces zijn, vol begrip en contact met elkaar. Ik begeleid je graag samen met je paard naar de rest van jullie leven.

Het resultaat

Na dit traject:

Gaan wij samen aan de slag?

Puppy traject

€ 3450,-

€ 2850,-

Beleer traject basic

€ 4600,-

€ 3800,-

Beleer traject gold

€ 6900,-

€ 5700,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Ja! Elk programma is individueel aangepast op jouw situatie en de behoeftes van jou en je paard. Zo kun je bijvoorbeeld trainingsweekenden hebben zodat je in een aantal weekenden de lessen, cursusdagen en coaching krijgt. Ook kunnen we online sessies houden voor de updates, coaching en eventuele vragen. Wel is het gewenst als je een keer in de twee weken minimaal aanwezig bent om lessen te kunnen krijgen in de praktijk. 

Yes, ook dat kan! Je kunt maandelijks betalen of een termijn betaling van 6 of 8 keer kiezen. Dit kan allemaal in overleg. 

Na het aanmelden maken wij een individuele (gratis) kennismaking bij jou op locatie.

Ik begin met een assessment van je paard om een beeld te krijgen van de fysieke en mentale belastbaarheid. Na het assessment kunnen wij samen rustig zitten zodat jij kunt aangeven wat je wensen zijn samen met je paard. Ik kan al je vragen beantwoorden en aan het eind van het gesprek hebben we een duidelijk beeld van de verwachtingen en het programma.

Een assessment is een soort basis meting van je paard fysiek en mentaal. Zo hebben we informatie over het lijf en de mentale capaciteit van je paard op dat moment, op basis van die momentopname kan ik een plan bedenken in mijn hoofd en ook aangeven wat mijn verwachting qua tijdsduur wordt. 

Een assessment is voor beide van jullie. Voor je paard om niet overvraagt te worden en een passende training te krijgen, en voor jou om je verwachtingen goed te kunnen inzien. Natuurlijk is het een moment opname en daarom zal gedurende de training er steeds zo’n meting moment zijn. Zo houden we je paard ook meteen goed bij! 

Ja! Jouw paard kun je in de aangegeven tijdsblokken bezoeken, deze zijn op de dagen maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag. Je mag ook meekijken met de training van je paard en zelfs van de andere paarden. Ik wil graag een veilige leer sfeer creëren voor de paarden en jullie als eigenaren. Zo kunnen jullie ook met elkaar mee kijken en van elkaar leren, als je dat wilt. 

Ik heb een korte winterstop op het aannemen van jou en je paard. 

Jij en je paard kunnen vanaf 20 oktober tot 1 Maart niet bij mij op locatie komen. 

Sta je al in training? Dan is het niet erg als je training uitloopt in een van deze maanden maar nieuwe trajecten kunnen in die periode helaas niet bij mij starten. Vanaf 1 maart tot 20 oktober ben je van harte welkom om wel in training te komen staan!

Meestal zijn de trajecten 4 maanden dus als je 20 Oktober in training komt dan sta je dus tot ongeveer 20 Januari in training, hierbij is uitloop niet erg. 

Waarom is dat uitloop niet erg maar aannemen wel? 
Een begin van een traject is altijd erg intensief. Ik moet je paard goed leren kennen en jouw paard mij. In deze maanden is het vaak erg slecht weer en dat heeft zijn effect op de hoeveelheid dagen dat je goed kunt trainen (zonder wind, regen, sneeuw, storm). Het is niet handig in het begin van jullie traject als er te weinig trainingen gedaan kunnen worden, dat heeft een te groot negatief effect op jullie trainingsduur. 

Nee, ik hanteer geen lange wachtlijst. Je kunt je dus inschrijven in de periode van 1 Maart tot 20 Oktober. 

Ik heb altijd maar 2 plekjes voor interne training om te zorgen dat ik optimale kwaliteit waarborg.

Als deze plekjes vol zijn, kan ik je voor dat jaar een andere optie aanbieden. Dit gaat dan in overleg. 

Er is veel mogelijk in overleg maar mijn basis is wel altijd 4 maanden in training. Wel kun je bijvoorbeeld combineren met lessen, dan zou je voor je traject lessen nemen om het eerste deel al zelf met je paard te doen en dan kun je daarna nog 3 maanden in training staan voor de rest. 

Neem hiervoor contact op via het contactformulier. 

Ja, ook dat is mogelijk! Je kunt starten met een 4 maanden traject en als je tijdens het traject alsnog de behoefte hebt om een maand erbij te ‘kopen’ dan kan dat in overleg.