Online cursus

Jouw jonge paard verbonden starten vanaf de grond

Bij het trainen van (jonge) paarden is de wederzijdse vertrouwensband erg belangrijk. Zo kan je ontspannen met elkaar werken en leert je paard sneller en op een liefdevolle manier!

Hoe je dit aanpakt leer je in deze online cursus.

Online cursus

Jouw jonge paard verbonden starten vanaf de grond

Bij het trainen van (jonge) paarden is de wederzijdse vertrouwensband erg belangrijk. Zo kan je ontspannen met elkaar werken en leert je paard sneller en op een liefdevolle manier!

Hoe je dit aanpakt leer je in deze online cursus.

Herken jij dit?

In deze cursus leer je stap voor stap werken met jouw jonge paard

Het is tijd om onze jonge paarden de opleiding te geven die ze verdienen. Vanuit verbinding.

Deze cursus helpt jou door...

Met goede begeleiding ga jij dit kunnen!

Een goede opbouw is belangrijk, samen doorlopen we deze 2 fases:

Fase 1: elkaar begrijpen

Krijg alle informatie die je nodig hebt om jouw paard zijn gedrag, signalen en interne opbouw te begrijpen en hoe dit te begeleiden op een zachte, liefdevolle manier.

Module 1 t/m 7

Fase 2: verbonden trainen

In deze fase ga je het geleerde toevoegen voor een vertrouwde communicatie en help je jouw paard de grote mensenwereld navigeren.

Module 8 t/m 13

Fase 1: Elkaar begrijpen

Eerst is het belangrijk dat jij het gedrag van je paard leert begrijpen met gevolg dat jij jouw paard beter kan begeleiden! Zo kun jij jouw paard geven wat hij nodig heeft om echt te groeien

Hieronder de belangrijkste modules uit deze fase: 

Fase 2: Verbonden trainen

In deze fase gaan we in de praktijk verder. Jij leert om je paard op te leiden op de grond vanuit een open, leergierige mindset, verbondenheid en wederzijds vertrouwen. Ik help je stap voor stap hoe je dit kunt doen en geef je echt een inkijkje in mijn trainingen. 

Hieronder de belangrijkste modules uit deze fase: 

DE cursus om te starten op de grond

Van mij voor jou en de paarden

Ik ben Manon en elke stap in mijn carrière heeft ervoor gezorgd dat ik dit programma heb kunnen opzetten en realiseren. Elke val, elk leermoment en elk paard waarvan ik immens veel van heb mogen leren. Alles komt samen in een vorm die behapbaar is, begrijpbaar en vooral, verbonden. 

Dit programma gaat zoveel paardeneigenaren en paarden helpen om echte verbinding en veiligheid te voelen bij elkaar. En bovenal gaat dit jonge paarden helpen om al in hun jongere jaren begrepen en ondersteund te worden, JUIST wanneer ze het nodig hebben. 

Het is tijd om de stem van onze paarden echt te gaan horen. Het is nu de tijd voor het paard.

Deze mensen gingen je voor

PHOTO-2022-11-24-14-03-10
Ik wist al waar ik naar zocht, en met mijn eigen intuïtie kwam ik een eind, alleen wist ik nog niet precies wat Fleur en ik daar echt voor nodig hadden. Deze cursus geeft me daar steeds meer vertrouwen in en handvatten voor: hoe ik Fleur een stem kan geven, hoe ik haar kan lezen, hoe ze leert en wanneer ze niet kan leren, wat zij fysiek en mentaal nodig heeft en hoe ik haar iets terug kan geven. Tegelijkertijd leer ik ook veel over mezelf, wat ik nodig heb om verbinding met haar aan te gaan, soms confronterend, maar achterf heel leerzaam. Ik voel namelijk de afgelopen weken voor het eerst echte verbinding met Fleur, niet omdat ik het zo graag wil dat ik het een beetje opdring😬, maar omdat zij het ook uit zichzelf komt opzoeken en er iets uithaalt. Manon brengt haar kennis en ervaring met super veel enthousiasme, dat werkt aanstekelijk. Dit is echt een hele fijne cursus met mooie inhoud en goede lessen!
Merel en Fleur
Ontwerp zonder titel-8
Deze cursus heeft ons erg goed geholpen met het begrijpen van ons paard. Voorheen blokkeerde Harry als ik wat van hem vroeg met als dieptepunt dat we er een half uur over deden om van stal naar de bak te lopen. Als hij niet blokkeerde dan was hij juist weer ontzettend druk in zijn manier van onderzoeken en werden we van hot naar her gesleept omdat Harry alles wilde zien en het liefst ook allemaal tegelijkertijd. Ik dacht dat hij nieuwsgierig was, maar hij bleek juist zijn spanning af te reageren. Inmiddels weten wij precies wanneer Harry de eerste signalen geeft van spanning, stress en overprikkeling en zijn deze situaties niet meer voorgekomen. Sinds de trainingen van Manon kunnen wij rekening houden met Harry zijn mentale belastbaarheid en hebben wij weer een open en oprecht nieuwsgierig paard. Harry heeft geleerd dat hij grotendeels zelf zijn spanning kan verminderen en wanneer dit hem niet zelf lukt durft hij dit zelf aan te geven zodat wij hem hiermee kunnen helpen. Wij zijn ontzettend blij met deze cursus!
Kayleigh en Harry
PHOTO-2023-01-24-13-41-34
Toen ik bij een lezing van Manon op Equifair was wist ik direct ik moet bij haar zijn! Haar visie, methode en ervaring mbt het opleiden van jonge paarden sprak mij enorm aan. Ik heb meteen bij haar de online cursus gekocht! De online cursus is super mooi neergezet met veel filmpjes en duidelijke uitleg. Ik heb al 10 jaar eigen paarden maar toch heb ik ontzettend veel geleerd van Manon. Ik merk dat haar methode anders is dan ik gewend ben en juist dat is voor mij echt fantastisch. Ik heb door Manon haar online programma veel meer verbinding met mijn paarden en met mijzelf als ik bij de paarden ben. Ik begrijp nog meer van mijn paarden en ik zie veel meer signalen van hen. Ik ben ontzettend blij dat ik voor Manon haar online cursus heb gekozen! Als je echt op zoek bent naar connectie met je paard en hem nog beter wilt leren begrijpen en beleren, dan is deze cursus ook voor jou ontzettend waardevol.
Michelle & haar paarden

Het resultaat

Met deze online cursus kunnen jij en je paard:

Gaan wij samen aan de slag?

Online cursus 'Verbonden vanaf de grond"

€ 249

€ 179,-

Vragen die je misschien nog hebt:

Na het aanmelden krijg jij binnen 24 uur jouw inloggegevens voor de online cursus toegestuurd via de mail. Hou rekening dat de mails soms in de spam terecht komen!

Ja! Dit gaat jou en je paard alleen maar meer dieptegang bieden en elkaar naar elkaar toe laten groeien. Je leert elkaar echt begrijpen en misschien kun je zelfs wat dingen toevoegen in je opleiding om nog meer veiligheid aan jouw paard te bieden. Al met al gaat het je sowieso enorm veel geven! 

Ja, echt wel! Ook als je een ouder paard hebt kun je zelf onwijs veel leren van dit programma maar ook nog heel erg veel toevoegen waardoor jullie band alleen maar sterker wordt!

Dan kun je via de community jouw vraag stellen, hier zitten alleen maar mensen in die gelijkgestemde mindset hebben en als je echt jouw vraag privé wilt stellen, kun je een privé bericht sturen. Ik help je graag. 

De community is een besloten plek voor iedereen die deze cursus heeft. Je kunt hier jouw proces delen en je vragen stellen. De mede studenten kunnen met je mee denken, maar je krijgt ook antwoord van mij op jouw vragen die je in de community stelt.

Je houd 1 jaar toegang tot dit online programma. 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem gerust contact op. 

Gaan wij samen aan de slag?

Online cursus 'Verbonden vanaf de grond"

€ 249

€ 179,-